flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про встановлення особливого режиму роботи суду

01 листопада 2021, 09:13

НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

вулиця 40 років Перемоги, будинок № 1, селище міського типу Нова Водолага,

Харківська область, Україна, 63202

телефони: (05740) 4-22-55, (05740) 4-58-40, факс: (05740) 4-53-24, (05740) 4-21-45

Е-mail: inbox@nv.hr.court.gov.ua, Web: http://nv.hr.court.gov.ua

                                                                                                 Код ЄДРПОУ 02893700

 

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

01.11.2021                                                                                                    № 02-09/06

 

Про встановлення особливого режиму роботи

Нововодолазького районного суду Харківської області

по відправленню правосуддя внаслідок прямого

фізичного контакту працівника суду з членами сім’ї, які хворіють

на «Коронавірусну хворобу (COVID-19)»

 

Ураховуючи, що поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричиняє тяжкі соціально-економічні та демографічні наслідки, керуючись частиною 2 статті 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», пунктом 23 статті 1 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Указом Президента України № 87/2020 від 13.03.2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами та доповненнями), розпорядженням Кабінету Міністрів України № 311-р від 14.04.2021 «Про затвердження плану заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на 2021 рік» (зі змінами та доповненнями), постановою Кабінету Міністрів України № 1236 від 09.12.2020 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями), розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації № 463 від 31.07.2020 «Про встановлення карантину на території Харківської області» (із змінами), рішенням Вищої ради правосуддя № 763/0/15-21 від 01.04.2021 «Про надання уніфікованих рекомендацій для судів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину» беручи до уваги прес-реліз Європейського суду з прав людини від 16.03.2020, з метою невідкладного здійснення мір щодо протидії поширенню коронавірусу COVID-19, посилення захисту від захворюваності на цю гостру респіраторну інфекцію населення, працівників суду та учасників судових проваджень й звичайних відвідувачів, а також уповільнення передачі захворювання, попередження спалахів і зниження темпів поширення хвороби, -

 

з о б о в я з у ю:

Тимчасово, з 01 листопада 2021 року, встановити особливий режим роботи Нововодолазького районного суду Харківської області з відправлення правосуддя, який полягає у наступному.

 

  1. Суддям та всім працівникам суду дотримуватись наступних рекомендацій щодо реагування на COVID-19 та його профілактики:

- кожні дві години проводити вимірювання температури тіла;

- регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільці та дверні ручки відповідними засобами для чищення та дезінфекції;

- часто обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами та мити руки з милом (не менше 20 секунд);

- перебувати у приміщенні з засобами індивідуального захисту (захисні маски або респіратори, одноразові рукавички тощо);

- обмежити користування кондиціонером;

- проводити провітрювання приміщення не менше 30 хвилин кожні 2 години;

- у разі погіршення стану здоров’я або  при появі симптомів гострої респіраторної інфекції вжити заходів до самоізоляції з можливістю використання наявних відгулів працівників;

- у разі погіршення стану здоров’я або при появі симптомів гострої респіраторної інфекції у поза робочий час, невідкладно, у телефонному режимі повідомити керівництво суду та безпосереднього керівника про свій стан здоров’я, залишатися вдома та якнайшвидше звернуться до відповідної установи охорони здоров’я, повідомивши лікаря про попередню історію особистих контактів.

 

  1. На період особливого режиму роботи:

а) тимчасово обмежити безпосередній контакт працівників суду з відвідувачами судової установи задля запобігання ризиків щодо інфікування учасників судових проваджень та звичайних громадян на COVID-19;

б) вимушено здійснювати відправлення правосуддя в спеціальному порядку, зокрема, першочергово здійснювати правосуддя у:

  • справах, які розглядаються слідчим суддею у порядку судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні;
  • справах про адміністративні правопорушення із стислими строками розгляду: протягом доби, у триденний, п’ятиденний й семиденний строк,- а також у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією;
  • та у справах в порядку цивільного судочинства, строк розгляду яких визначений законодавством як невідкладний і негайний.

 

  1. За умови наявної необхідності проведення судового засідання у випадку обумовленому у пункті 2 підпункту «б» учасникам судових проваджень, які з’явились до суду, роз’яснити неможливість перебування в приміщенні суду при наявності в них температури тіла вищої за 37,2 ºС та/або явних ознак гострого респіраторного захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, блідість обличчя, почервоніння очей тощо), що виявлені відповідальним за це уповноваженим працівником апарату суду.

 

  1. Впродовж визначеного у цьому розпорядженні строку під час здійснення провадження за участю осіб у категоріях справ, віднесених до першочергових, учасники по прибуттю до суду повинні повідомити відповідного працівника про їх явку шляхом здійснення виклику за допомогою дзвінка, розташованого біля вхідних дверей суду із позначкою «дзвінок», вказати за яким провадженням та на який час його викликано, застосувати засоби індивідуального захисту органів дихання (медичні маски, фільтри тощо), пройти температурний скринінг й перебувати у холі суду до моменту запрошення секретарем до зали судових засідань. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

Зобов’язати визначеного уповноваженого працівника апарату суду вести журнал обліку температурного режиму працівників суду та учасників судових проваджень.

 

  1. На період строку, визначеного цим розпорядженням, приймати всі необхідні документи (позовні заяви, скарги, заяви в порядку окремого провадження, відзиви, заперечення, клопотання, письмові пояснення та зустрічні позови тощо) за допомогою поштових засобів зв’язку, а проміжні заяви та клопотання ще й шляхом використання е-mail:inbox@nv.hr.court.gov.ua.

 

  1. Роз’яснити учасникам судових проваджень про можливість їх звернення до суду із заявами про розгляд справи у їх відсутності (зокрема, заочно) на підставі наявних матеріалів та доказів або про відкладення розгляду, у разі бажання брати безпосередню участь у судових засіданнях. Такі заяви слід подавати без особистого прибуття в приміщення суду за допомогою поштових та/або електронних засобів зв’язку із обов’язковим доданням до них копії документа, що посвідчує особу заявника (паспорта тощо).

 

  1. Тимчасово, рекомендувати громадянам утриматись від ознайомлення із матеріалами судових справ і проваджень за відсутності гострої необхідності в цьому, оскільки суд не має технічної можливості виконати рекомендації Ради Суддів України щодо ознайомлення учасників судового процесу в дистанційному режимі шляхом надсилання відповідних сканкопій.

З метою уникнення скупчення людей додатково рекомендувати працівникам апаратів судів попередньо узгоджувати час відвідування суду для ознайомлення з матеріалами справи.

 

  1. У разі надходження до суду заяв про видачу копій судових рішень, виконавчих листів їх видачу в період з 01.11.2021 по термін дії особливого режиму по відправленню правосуддя здійснювати виключно засобами поштового зв’язку.

 

  1. Доручити відповідальній особі за забезпечення зв’язків з засобами масової інформації (прес-секретарю суду – консультанту Плоткіну О. О.) висвітлити особливості режиму роботи суду по відправленню правосуддя внаслідок лабораторного підтвердження захворювання працівника суду на «Коронавірусну хворобу (COVID-19)», визначених у цьому розпорядженні, шляхом розміщення інформації на дошці оголошень суду, офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки:«http://nv.hr.court.gov.ua» та на вхідних дверях, із обов’язковим викладенням зразків заяв про розгляд справи за відсутності осіб та про відкладення розгляду справи.

 

  1. Прес-секретарю суду - консультанту Плоткіну О. О. проінформувати громадян про особливості роботи Нововодолазького районного суду Харківської області у період часу з 01.11.2021 та по 03.11.2021 й вжити на виконання цього розпорядження необхідних профілактичних, організаційних та організаційно-технічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

 

  1. Строк дії розпорядження встановити по 03.11.2021 як тимчасово вимушену міру, направлену на убезпечення населення та апарату суду від захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, а у разі захворювання інших працівників суду, вирішити питання про його продовження.

 

  1. Повернутися до вирішення питання про умови роботи суду після сплину строків, визначених у цьому розпорядженні, тобто 03.11.2021.

 

  1. Дане розпорядження довести до відома суддів та працівників апарату суду під особистий короткий розпис.

 

  1. Контроль за виконанням розпорядження та подальше прийняття рішення щодо особливого режиму роботи суду в залежності від розвитку ситуації залишаю за собою.

 

 

        Голова суду                                     /підпис/                                             С. В. Мащенко